انتخاب الکتروموتور مناسب برای پمپ روغن داغ

در این مقاله از الکترمتحد به بررسی و انتخاب انواع الکتروموتور مناسب برای پمپ روغن داغ پرداخته ایم. ابتدا اجازه بدهید در مورد پمپ روغن داغ و نحوه کارکرد آن توضیح بدهیم.

پمپ روغن داغ جیست؟

الکتروپمپ روغن داغ نوعی پمپ سانتریفیوژ است که برای به چرخش درآوردن و جا به جایی روغن های داغ با حداکثر دمای 750 درجه فارنهایت و آب گرم تا دمای 400 فارنهایت مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع، پمپ روغن داغ برخلاف نامش، تنها برای چرخش و انتقال روغن ها به کار نمی رود. جنس پمپ های روغن معمولا چدن ریختگی است و مقاومت بالایی در برابر حرارت دارد. الکترو پمپ روغن داغ یک ولتاژ و یک جریان دارد که به صورت مهرو موم شده با شافت یا بدون مهرو موم عرضه می شود.

همچنین بخوانید: مشخصات و تفسیر الکتروموتور سه فاز

مشاوره با کارشناسان خبره بهترین راه انتخاب الکتروموتور مناسب برای پمپ روغن داغ است. با این حال، داشتن اطلاعات اولیه درباره دستگاه نیز می تواند کمک کننده باشد. این مطلب با هدف آشنایی شما خواننده گرامی با الکتروموتور پمپ روغن داغ نگاشته شده است.

تعریف پمپ روغن داغ

پمپ های روغن داغ نوعی پمپ سیرکوله سیالات است که در ابتدا از نوع سانتریفیوژ افقی طراحی و ساخته می شدند. اما امروزه انواع مختلف پمپ روغن داغ در بازار عرضه می شوند. طراحی پمپ و پره های به کار رفته در این نوع الکتروموتور به گونه‌ای است که گرمای تولید شده در آن محصور شده و به قطعات دیگر منتقل نمی شود. به همین دلیل در این نوع الکتروموتور، برخلاف الکتروموتور ضد انفجار یا الکتروموتور weg هیچ قطعه خنک کننده ای وجود ندارد.

 

محور پمپ های روغن داغ کاملا توسط سیل مکانیکی از نوع دوبل آب بندی شده است. سیل مکانیکی و قطعات داخلی دیگر پمپ با مشتقات نفتی مطابقت دارد.

همچنین بخوانید: کار نکردن الکتروموتور و عیب یابی آن

نحوه عملکرد الکترو پمپ روغن داغ

الکتروپمپ های روغن داغ مانند پمپ کف کش از نوع گریز از مرکز است. پمپ گریز از مرکز معمولا به صورت افقی و یک طبقه تولید می شود. این نوع پمپ ها مجهز به یک محفظه مکش در انتهای خود و یک محفظه حلزونی تک حلقه هستند. اما چنانچه به افزایش دبی یا ارتفاع آن نیاز باشد، می توان تعداد طبقات پروانه ها را زیاد کرد، به گونه‌ای که هر پروانه در بین یاتاقان ها قرار بگیرد. همچنین، امکان افزایش ارتفاع این پمپ ها نیز وجود دارد.

همانطور که در بالا اشاره شد، از پمپ روغن داغ برای انتقال مایعات رقیق استفاده می شود. زمانیکه روغن یا آب از طریق نازل مکش وارد پروانه پمپ می شود، پروانه ها با چرخش خود، مایع را در جهت شعاع به سمت محفظه پمپ به حرکت در می آورند. این موضوع باعث پایین آمدن فشار دستگاه و مکیده شدن مایع از قسمت ورودی شود. مقدار و سرعت مکش رابطه مستقیمی با سرعت و قطر پروانه ها دارد؛ هر چه سرعت حرکت و قطر پروانه بیشتر باشد، سرعت در لبه پروانه بیشتر خواهد شد و میزان مکش افزایش پیدا می کند.

مشخصات فنی الکتروپمپ روغن داغ

الکتروموتور در پمپ روغن داغ از نوع کوپله مستقیم یا غیر مستقیم است. در الکتروموتور کوپله مستقیم برای اتصال پمپ به محرک، الکتروموتور و پمپ شفت مشترک دارند و پروانه پمپ و الکتروموتور روی یک شفت قرار می گیرند. این در حالی است که در الکتروموتور کوپله غیر مستقیم شفت پمپ و الکتروموتور از هم جدا هستند و توسط یک کوپلینگ در بیرون پمپ به هم متصل می شوند. البته در برخی دستگاه ها، شفت پمپ و الکتروموتور در داخل بدنه دستگاه به هم متصل می شوند.

سرعت الکتروموتور پمپ روغن داغ با توجه به دبی و فشار خروجی در دو نوع 1450 و 2900 دور در دقیقه انتخاب می شود. چنانچه پمپ روغن به صورت یکسره کار کند، استفاده از پمپ های 1450 دور در دقیقه انتخاب عاقلانه تری است.

آب بندی محور پمپ روغن داغ به دو شکل صورت گرفته است. آب بندی پشت پروانه پمپ  با استفاده از سه عدد نوارگرافیکی نسوز  صورت گرفته است. این در حالی است که آب بندی انتها محفظه یاتاقان از نوع آب بندی مکانیکی و بدون خنک کاری می باشد. علاوه بر این، برای جلوگیری از ورود سیال داغ و پرفشار به درون محفظه یاتاقان از بوش های گرافیکی یا سیلیکون کارباید یا بوش های برنجی استفاده می شود.

کاربرد پمپ روغن داغ

پمپ های روغن داغ در طیف وسیعی از کاربری های صنعتی استفاده می شوند. مهم ترین موارد استفاده پمپ های سیرکوله روغن به شرح زیر است:

صنایع دارویی و شیمیایی

از پمپ های روغن داغ برای خشک کردن مواد، مخازن واکنش شیمیایی، فرایند تولید فیبر مصنوعی، دستگاه های بلندر و به طور کلی در مواردی که نیاز است مواد با ویسکوزیته بالا با هم مخلوط شوند، استفاده می شود.

صنعت چوب

در صنعت چوب برای پرس کردن و تولید تخت سه لا از پمپ های روغن داغ استفاده می شود.

صنایع غذایی

مشخص ترین کاربرد پمپ های روغن داغ در صنعت مواد غذایی مربوط به تولید خمیرهای خشک، چیپس سیب زمینی یا فراهم آوردن حرارت مورد نیاز اجاق های پخت و پز است.

صنایع پلاستیک و پلیمر

از پمپ سیرکوله جهت قالب گیری، تزریق یا ترکیب مواد و نیز فراهم آوردن حرارت مورد نیاز ماشین پرس یا خنک کردن تجهیزات مورد استفاده در پروسه پلیمریزاسیون استفاده می شود.

سیستم های خورشیدی

بهترین گزینه جهت انتقال آب با دمای بالا در سیستم های سولار یا خورشیدی پمپ های روغن داغ هستند.

انتخاب الکتروموتور پمپ روغن داغ

عوامل متعددی در انتخاب الکتروموتور روغن داغ موثر هستند؛ نوع کاربرد، شرایط فشار، دمای کاری، نوع سیال مورد استفاده و مهم تر از همه میزان بودجه مواردی هستند که به هنگام خرید الکتروموتور باید به آن توجه داشته باشید. علاوه بر این، توجه به دبی و هد دستگاه و حداکثر میزان حرارت سیال نیز نقش تعیین کننده ای در انتخاب درست شما خواهد داشت.

انتخاب الکتروموتور برای پمپ های روغن داغدبی مورد نیاز

دبی نشاندهنده حجم روغن مورد نیاز برای تبادل مناسب در مبدل حرارتی است. به طور معمول، هر پمپ یک دبی مشخص و تعریف شده دارد و نمی تواند بیشتر از آن را پشتیبانی کند. در نتیجه، به هنگام خرید الکتروموتور حتما به میزان دبی پمپ روغن داغ توجه داشته باشید.

هد

هد در پمپ های روغن داغ شامل اتصالات، شیرآلات، افت مبدل حرارتی، تلفات لوله کشی و دیگ روغن است.

حداکثر دمای سیال

سیال پمپ شده در پمپ های روغن داغ دمای بسیار بالایی دارند. به همین دلیل، توجه به حداکثر میزان حرارت سیال یکی از مهم ترین عوامل در انتخاب این پمپ ها است.

هر پمپ روغن داغ یا هر پمپ دیگه ای بسته به ارتفاع و دبی که دارد برای آن موتور انتخاب می شود. برای انتخاب موتور برای پمپ باید به کاتالوگ پمپ مربوطه مراجعه کنند و با توجه به ارتفاع و دبی پمپ موتور را انتخاب نمایند.

چه برندی برای پمپ روغن داغ مناسب است؟

بسته قیمت و بودجه ای که در اختیار هست می توان هر برندی را انتخاب کنند. برای پمپ های غلیظ کش از موتور های دور پایین ۷۰۰ و ۹۰۰ دور استفاده میشود پمپ های غلیظ کش به دلیل اینکه سیال هایی با ویسکوزیته بالا رو جابه جا میکنند باید با موتور های دور پایین کوبل شوند تا موجب خرابی زود هنگام نشوند

جدای از این توضیحات انتخاب الکتروموتور یه امر تخصصی است. شما می توانید برای انتخاب الکتروموتور مناسب برای پمپ روغن داغ با مشاوران ما تماس بگیرید و از مشاوره مجموعه ما بهره مند شوید.

همین حالا مشاوره خود را دریافت کنید

شرکت الکترومتحد یک شرکت حرفه ای است که بیش از سه دهه به عنوان وارد کننده انواع الکتروموتور ، الکتروموتور سه فاز، الکتروموتور vem فعالیت دارد. که شما می توانید با اطمینان از ما مشاوره دریافت کنید

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    خانهالکتروموتورتماستماسارتباط