الکترو موتور سه‌ فاز – خرید الکتروموتور سه فاز

الکتروموتور سه ‌فاز

الکتروموتور سه ‌فاز به دسته‌بندی منحصر به ‌فرد از موتورهای الکتریکی گفته می‌شود که در نهایت ممکن است عملکردی مشابه نمونه‌های تک‌ فاز داشته باشند اما برای استفاده از آن‌ها باید از نیروی برق و الکتریسیته جریان سه ‌فاز کمک گرفت.

درصورتی‌که قصد خرید الکتروموتور سه ‌فاز را دارید حتماً باید با حوزه استفاده‌ای که در نظر دارید دستگاه را در آن استفاده کنید وارد بازار شوید.

در نظر داشته باشید که برای سفارش و خرید الکتروموتورهای سه ‌فاز شما باید به ‌سرعت و کارکرد، راندمان، چرخه کاردهی، دمای محیط، حوزه استفاده، توان و اندازه فریم دستگاه دقت ویژه‌ای داشته باشید. البته که برند تولیدکننده این دستگاه نیز باید بادقت زیادی انتخاب شود. حتماً به سراغ الکتروموتور سه‌ فاز گارانتی دار تحت یک لیبل شناخته شده با خدمات پس از فروش بروید. در غیر این صورت در مدت‌زمان کوتاهی دچار مشکلات عدیده‌ای می‌شوید که یکی از آن‌ها عدم تعمیرپذیری سیستم خواهد بود.

شرکت الکترومتحد یکی از برترین شرکت ها در زمینه خرید الکتروموتور سه فاز با بهترین قیمت بازار و ضمانت محصولات است. برای خرید الکتروموتور زیمنس ، WEG، الکتروموتور VEM، الکتروموتورهای ضد انفجار و … با ما تماس بگیرید.

مزایای انتخاب شرکت الکترومتحد:

✔️ ارسال به تمام نقاط کشور

✔️ ضمانت اصالت محصولات

✔️ بهترین قیمت بازار

✔️ اصل بودن محصول

_
الکتروموتور ABB

خرید الکتروموتور

مشاهده جزئیات

الکتروموتور ضد انفجارex

الکتروموتور ضدانفجار Ex

مشاهده جزئیات

الکتروموتور ABB

الکتروموتور ABB

مشاهده جزئیات

الکتروموتور weg

الکتروموتور weg

مشاهده جزئیات

الکتروموتور ABB

الکتروموتور AC

مشاهده جزئیات

الکتروموتور VEM

الکتروموتور VEM

مشاهده جزئیات

اطلاعاتی در مورد الکتروموتور سه فاز

یعنی صرفاً با حالت فاز و نول راه‌اندازی نمی‌شوند. این دستگاه‌ها ساختمان پیچیده‌تری دارند و در نسخه‌ها و رده‌های مختلفی وارد بازار شده‌اند. در نتیجه لازم است که شما نخست با انواع الکترو موتور سه‌ فاز آشنا شوید. همه شرکت‌های بزرگ تولیدکننده انواع دستگاه‌های الکتروموتور تا جایی که قدرت عرضه داشته باشند، سعی می‌کنند که در هر دو وجه  مدل‌ های تک و سه‌فاز فعالیت کنند.

البته که نمی‌توان گفت کدام مدل برتری دارد و کدام مدل انتخاب استانداردتری است، این بستگی به حوزه استفاده و همین‌طور توان دستگاه خواهد داشت. در نتیجه قضاوت این که شما به چه دستگاهی نیاز دارید بر عهده خودتان است، اما در ادامه و در این مقاله به طور کامل با مشخصه‌ها و ویژگی‌های الکترو موتور سه‌ فاز آشنا می‌شوید.

موتور سه‌ فاز چیست؟

این موتورها به جهت ایجاد جریان مغناطیسی و تولید نیرو از اختلاف فاز موجود بین سه‌فاز استفاده و تغذیه می‌کند و در حال حاضر در بازار تحت لیبل‌ها و برندهای مختلفی موجود است. از طرفی طبق رسم همیشگی در سیستم‌های الکتروموتور، نمونه سه‌فاز آن نیز از روتور و استاتور تشکیل شده است. روتور همان بخش دوار حول یک محور خواهد بود که از هسته‌ای مسی تشکیل گردیده و سیم‌ پیچ‌های روی آن موجب ایجاد یک جریان مغناطیسی می‌شوند.

در مقابل میدان مغناطیسی دواری که ایجاد گردیده است، باعث القای الکترومغناطیس می‌شود و در نهایت اتفاقی که رخ می‌دهد این است که جریان الکتریکی ایجاد می‌گردد، از طرفی به دنبال به‌وجودآمدن این جریان الکتریکی در موتور سه‌ فاز، الکتروموتور در جهت میدان مغناطیسی متعادل به گردش درآمده و نیروی مکانیکی موردنیاز نیز به وجود می‌آید.

فرق موتور سه فاز و تک فاز

به بیان ساده چند دلیل کلیدی و اصلی وجود دارد که این دو نوع را از هم متفاوت می‌کند. اول این که در الکتروموتور سه‌ فاز، راندمان جریان کاری بالاتر از مدل تک ‌فاز خواهد بود. الکترو موتورهای سه ‌فاز ترک راه ‌اندازی بیشتری داشته و از طرفی الکتروموتور تک ‌فاز در توان‌های محدود عرضه می‌ شوند و در نهایت قادر هستند قدرتی معادل 5 اسب بخار تولید کنند. این ماکسیمم عددی است که برای این مدل از دستگاه‌های موجود که تک‌فاز هستند در نظر گرفته شده است.

در مقابل الکتروموتورهای سه‌ فاز جریان کششی کم‌تری دارند و مدل‌های سه‌فاز نقص لرزش شدید را نیز در خود ندارند. یعنی طراحی مدل‌های سه‌فاز به‌گونه‌ای است که این نقصان تا 50 درصد حذف شده است. با بررسی لیست قیمت الکتروموتور سه ‌فاز 50 اسب متوجه می‌شوید که این مدل‌ها به دلیل توان بالایی که دارند عمدتاً گران‌تر هستند.

مزایای الکتروموتور سه ‌فاز

به‌طورکلی مدل‌های سه‌ فاز یک سری مزیت‌ها دارند که باعث می‌شوند در صنعت بیشتر مورد استفاده قرار گرفته و به‌طورکلی دستگاه برتری به‌حساب بیایند. اول این که در مدل‌های تک‌ فاز وقتی جریان متوقف شود اندازه توان سفر خواهد شد. درصورتی‌که در نمونه‌های الکترو موتور سه ‌فاز، این جریان همچنان در دو فاز دیگر باقی می‌ماند.

مسئله بعدی این است که در سیستم‌های سه ‌فاز نیروی محرکه‌ای ایجاد می‌شود که بر خلاف سیستم‌های تک‌فاز تمام ولتاژ در یک مقدار ثابت خواهد بود. همین امر باعث می‌شود که صدای موتورهای سه‌فاز نسبت به نمونه‌های تک‌فاز همیشه کم‌تر باشد. می‌گویند که مدل‌های الکتروموتور سه ‌فاز در اصطلاح کارکرد نرم‌تری دارند و به شکل روان‌تری عملیات چرخش و تولید نیروی مکانیکی را انجام می‌دهند.

همین‌طور این موتورها به دلیل اختلاف فاز 120 درجه‌ای به‌راحتی شروع به حرکت و راه‌اندازی می‌کنند. در صورتی که چنین مسئله‌ای در مدل‌های تک‌فاز کاملاً متفاوت است. در واقع ضروری خواهد بود که نیروی محرکه گردان در ابتدا با جریان تک‌فاز ساخته نشده و سیم‌پیچ وارد عمل شود. نیروی گردان اولیه موتور توسط سیم‌پیچ شروع به تولید می‌کند و در نهایت این موضوع در برخی موارد وقفه بیشتری را ایجاد می‌کند.

مزایای الکتروموتور سه ‌فاز

مزایای الکتروموتور سه ‌فاز

انواع توان‌های موجود

در حال حاضر و در بازار الکتروموتورهای سه‌فاز در نمونه‌های متفاوت با توان‌های گوناگون در دسترس هستند. این اختلاف توان موجب می‌شود که انتخاب بین طیف وسیع موجود در بازار آسان‌تر شود و هر کس بتواند بنا به نیت و نیاز خواهد، یک الکتروموتور انتخاب کند.

الکترو موتور سه ‌فاز ۱۰ اسب

مدل‌های سه ‌فاز در بازار تحت لیبل‌ها و برندهای مختلف موجود هستند. تفاوت اصلی آن‌ها برای انتخاب در توان الکتروموتور، دور خروجی و در نهایت فلنچ خواهد بود. معمولاً توان این مدل‌ها از 7.5 تا 10 اسب بخار متغیر خواهد بود. مدل‌هایی تحت عنوان پایه‌دار در بازار عرضه می‌شوند. برای بیشتر الکتروموتورهای موجود در بازار از استاندارد ضد آبی و مقاومت در مقابل گردوغبار نیز استفاده می‌شود. از طرفی اگر قصد خرید الکتروموتور سه‌فاز را دارید حتماً باید به فرکانس کاری، سایز فریم و نوع فلنچ دقت کنید. نوع فلنچ معمولاً در مدل‌های مختلف از جمله پایه‌دار، فلنچ بزرگ و پایه و فلنچ بزرگ در بازار موجود است. ترجیح ما این است که در تمامی توان‌ها حتی نمونه‌های الکتروموتور سه فاز 10 اسب بخاری را حتماً با گارانتی تهیه کنید. دور خروجی در این موتورها نیز می‌تواند از 750 تا 3000 باشد.

الکترو موتور سه ‌فاز ۵۰ اسب

در مقابل مدل‌های یاد شده، سری‌های سه ‌فاز 50 اسب بخاری نیز وجود دارند که قدرتی 5 برابری ارائه می‌دهند و دور آن‌ها می‌تواند به 1500 در دقیقه نیز برسد، قدرت موتورها نیز بسته به کیلووات مشخص می‌شود و از طرفی برای تمامی نمونه‌های موجود در بازار عددی تحت عنوان گشتاور نامی در نظر گرفته می‌شود. در نتیجه اگر قصد خرید الکتروموتور سه ‌فاز 50 اسب یا مدل‌های 10 اسب را دارید، حتماً نخست مشخصات فنی دستگاه را بررسی کنید تا مطمئن شوید که بر اساس نیاز شما ساخته و طراحی شده است.

الکترو موتور سه‌ فاز عمودی

مدل‌های سه ‌فاز عمودی نیز در حال حاضر یکی از دسته‌بندی‌های پرفروش و محبوب هستند که قدرتی بین 25 تا 375 اسب بخار خواهند داشت. این سری از موتورها به‌صورت عمودی نصب می‌شوند و معمولاً مناسب شرایط تحت‌فشار بالا هستند. می‌توان به‌راحتی باتوجه‌ به توان بالا از آن‌ها در چاه‌های عمودی و حفره‌های بزرگ و طویل استفاده کرد. جهت چرخش موتور این مدل‌ها نیز برخلاف عقربه‌های ساعت بوده و امکان تغییر جهت آن وجود دارد. این کار با برداشتن پینی که درون دستگاه وجود دارد انجام می‌شود.

از طرفی الکتروموتو سه فاز عمودی نیز به ‌صورت بدون روغن تحویل می‌شوند و لازم است که در هنگام استفاده درون آن‌ها به‌منظور عملکرد بهتر بلبرینگ با روغن پر شود. مدل‌های عمودی دارای پوسته استاتور، براکت، بلبرینگ بالا و بلبرینگ راهنما هستند.

اما شاید این پرسش مطرح شود که چرا از الکترو موتور سه ‌فاز استفاده می‌شود؛ در این مورد باید خاطرنشان شویم که مزیت موتورهای عمودی در این دستگاه‌ها، صدای کم‌تر و توان بالاتر است. بخصوص چون این نمونه‌ها از گیربکس استفاده نمی‌کنند و در مکان‌های تحت‌فشار قابل‌استفاده هستند همیشه می‌توانند یک ایده‌آل و استاندارد باشند. در نتیجه شما می‌توانید با کم‌ترین فضای در دسترس از این موتورها استفاده کنید. در نظر داشته باشید که الکتروموتورهای افقی فضای زیادی اشغال می‌کنند و در برخی موارد دردسر نصب و اجرای آن‌ها زیاد است.

الکترو موتور سه‌ فاز عمودی

الکترو موتور سه‌ فاز عمودی

الکتروموتور سه ‌فاز ترمز دار چیست؟

اگر با الکتروموتورهای صنعتی سروکار داشته باشید احتمالاً برای شما هم این مسئله رخ‌داده است که بخواهید دستگاه را در کم‌ترین زمان ممکن متوقف کنید و دور موتور دستگاه یا همان RPM را سفر کنید. در این وضعیت یک ترمز در موتورهای القایی استفاده شده است که می‌تواند یک ضرورت و استاندارد عالی به جهت جلوگیری از هرزگرد باشد. استفاده از این ترمز به‌خاطر توقف آنی پمپ و الکتروگیربکس در لحظه است.

به‌طورکلی در این مدل ها با قطع جریان برق در کم‌ترین زمان ممکن از حرکت می‌ایستند؛ همین‌طور کاربرد وسیعی در بسیاری از دستگاه‌ها از جمله بالابرها، پله‌های برقی و اتصالات بسیاری از ماشین‌آلات صنعتی دارند. در بسیاری از دستگاه‌ها این گیربکس در کم‌ترین زمان ممکن حرکت را متوقف می‌سازد. از طرفی به‌راحتی می‌توان از الکتروموتور ترمزدار برای دستگاه‌های بسته‌بندی و شیر، نوارهای نقاله برای فروشگاه‌های زنجیره‌ای، انواع جرثقیل‌های وینچی، تاور کلایمر ها، آسانسورها، صنایع غذایی و توربین‌های بادی مورد استفاده قرار داد. امروزه موتورهای گیربکس دار نیز با استفاده از این دستگاه‌ها کنترل می‌شوند.

البته ترمزها به شکل‌های مختلفی در الکترو موتور سه ‌فاز ترمزدار اجرا می‌شوند، از جمله آن‌ها می‌توان به: ترمز مکانیکی، ترمز جریان مستقیم یا DC، ترمز جریان معکوس و اینورتر اشاره کرد.

الکتروموتور سه ‌فاز ترمز دار چیست؟

الکتروموتور سه ‌فاز ترمز دار چیست؟

مزایای الکترو موتور سه ‌فاز ترمزدار

برای این مدل‌ها یک سری مزیت‌های کلیدی وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به: امکان کنترل در دو حالت تک و دو ‌سرعته، امکان تنظیم طول شافت، نصب پایه و فلنچ کوچک، چرخش دستی شافت با کلید آلن، نیرسی بسیار کم موتور و عملکرد شبیه به ترمز اشاره کرد. از طرفی تنظیم دقیق گشتاور نیز به همین وسیله انجام می‌شود و دیسک ترمز بزرگی که روی این دستگاه‌ها تعبیه می‌شود کاملاً مهندسی شده و امکان کار به‌صورت پیوسته بدون داغ شدن، خلا و یا از دسترس خارج‌شدن را می‌دهد.

همین‌طور قیمت الکتروموتور ترمزدار نیز به ‌صورت معمول گران‌ تر از سری‌های ساده است و چون کیت الکتریکی روی دستگاه نصب می‌شود و قیمت آن را همین منوال از نمونه‌های ساده بیشتر می‌کند.

راه‌اندازی الکترو موتور سه ‌فاز

درصورتی‌که قصد استفاده از الکتروموتورهای سه ‌فاز را دارید باید در مورد روش‌های راه‌اندازی آن‌ها اطلاعات لازم را کسب کنید. به‌طورکلی از شش روش اصلی برای انجام این کار استفاده می‌شود که در ادامه بیشتر دراین‌خصوص صحبت می‌کنیم.

راه‌اندازی به روش مستقیم

در این روش موتور به‌صورت مستقیم به شبکه جریان‌ساز متصل وی شود. با استفاده از یک کلید سه ‌فاز به‌صورت مستقیم به سیم‌پیچ‌های الکترو موتور سه فاز متصل می‌شود. در این وضعیت اگر اتصال روی تخته کلم وتور ستاره باشد، هرکدام از این سیم‌پیچ‌ها به طور جداگانه کار می‌کنند.

راه‌اندازی به روش ستاره مثلث

در این روش برای مدل‌های بالای 3 کیلووات می‌توان سیم‌پیچ‌های موتور را به‌صورت ستاره به شبکه وصل کرد. اتصال سیم‌پیچ‌ها را عوض کرده و موتور به‌صورت مثلث کار دائم را در شریان شکلی که دارد را انجام می‌دهد.

راه‌اندازی به روش اتو ترانس یا کمپانساتور

در این روش از یک اتوترانفسورماتور کاهنده استفاده می‌شود که کم‌کم جریان را اضافه می‌کند. در واقع این کار سبب می‌شود که دستگاه با ولتاژ پایین شروع کند و در نهایت تا جایی که موتور توانش را دارد ولتاژ بالا می‌رود. در حال حاضر این تکنیک را برای راه‌اندازی موتور الکتریکی سه ‌فاز بهترین گزینه می‌دانند.

راه‌اندازی مسیر استاتور

در این روش مقاومت‌هایی به‌صورت پله‌ای در مدار و مسیر کلی جریان برق قرار می‌گیرند و پس از راه‌اندازی موتور از مدار کلی دستگاه خارج می‌شوند. این روش نیز در حال حاضر یکی از معیوب‌ترین تکنیک‌های مورداستفاده است و حالا دیگر تقریباً منقضی شده است.

راه‌اندازی موتور به روش سافت استارتر

این روش نیز حالت راه‌اندازی آرام است. سافت استارتر در واقع نقش کی راه‌انداز نرم یا توقف کننده با سرعت پایین را بر عهده دارد. در این روش ولتاژ قابل تنظیم به دستگاه القا شده و سپس به‌صورت تدریجی بیشتر می‌شود.

راه‌اندازی به روش اضافه‌کردن مقاومت

این روش در حال حاضر یکی از تکنیک‌های کاهش جریان راه‌اندازی می‌باشد. مقاومت‌های سیمی به‌صورت سری در مدار قرار می‌گیرند و لحظه راه‌اندازی ولتاژ وارد سیم‌پیچ استاتور می‌شود. در نتیجه موجب کاهش ولتاژ ورودی الکتروموتور می‌گردد.

 مقاومت‌ها تنها در لحظه راه‌اندازی به‌صورت پله‌ای از مدار خارج خواهند شد و در حال حاضر از این روش نیز کم‌تر استفاده می‌شود.

راه‌اندازی به روش اضافه‌کردن مقاومت

راه‌اندازی به روش اضافه‌کردن مقاومت

جدول مشخصات الکتروموتور سه ‌فاز

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کسانی که قصد خرید الکترو موتور سه ‌فاز را دارند بررسی جدول مشخصات و یا به زبان تخصصی‌تر جدول خوانی این دستگاه‌ها خواهد بود. برای این کار شما می‌توانید به دفترچه راهنمای دستگاه یا بروشور آن نیز مراجعه کنید؛ وب‌سایت‌های فروش الکتروموتورها نیز این مشخصات را به‌طورکلی در اختیار شما قرار می‌دهند.

روی این دستگاه‌ها فاز در همان ابتدا درج شده است که در مدل‌های سه ‌فاز این عدد 3 خواهد بود. پس از آن در بخش بعدی جنس فریم هم مشخص شده است که معمولاً آلومینیوم یکی از پراستفاده‌ترین متریال‌ها خواهد بود. از طرفی برای این دستگاه‌ها استاندارد نیز در نظر گرفته می‌شود. درج حفاظت نیز عدد بعدی است که با IP مشخص می‌شود. این حفاظت در مقابل هرگونه نوسان و یا آلودگی‌های بیرونی خواهد بود که در حال حاضر روی موتورها پیاده‌سازی می‌شود. در صورتی که قصد استفاده از الکتروموتور در محیط‌های مرطوب و آب را دارید، به این بخش توجه کنید. از طرفی در موارد تخصصی‌تر و باتوجه‌به بررسی سطح ولتاژ شما می‌توانید عددی که روی دستگاه مشخص شده است را نیز چک کنید و سپس به سراغ فرکانس کاری بروید.

اطلاعات فنی الکتروموتورها

در بخشی دیگر اطلاعات فنی این دستگاه‌ها نیز درج شده است که شامل موارد زیر خواهد بود:

  • سایز فریم
  • دور خروجی
  • توان خروجی
  • راندمان
  • جریان نامی
  • گشتاور راه‌اندازی و نامی
  • جریان راه‌اندازی موردنیاز دستگاه
  • گشتاور شکست
  • ضریب قدرت
  • وزن مدل

در مدل‌های ایرانی این اطلاعات به‌صورت فارسی نیز ثبت می‌شود. البته بسته به این که الکتروموتور شما از کدام نسل است این عدد می‌تواند متفاوت باشد. داده‌های مربوط به این بخش نیز با تیپ و نوع ساخت و یا کد دستگاه از هم تخصیص داده می‌شوند. در نظر داشته باشید که اگر در مورد این اطلاعات مطلع نیستید یا فکر می‌کنید که مورداستفاده شما خیلی حساس است می‌توانید با فروشندگان و مراکز گارانتی در ین مورد صحبت کنید.

اطلاعات فنی الکتروموتورها

اطلاعات فنی الکتروموتورها

اجزای الکتروموتور سه ‌فاز

برای کسانی که در این حوزه تخصصی هستند، اجزای این دستگاه و بررسی مشخصه‌های فنی آن اهمیت زیادی دارد. در مورد مشخصه‌های فنی باید ذکر کرد که شما نیاز است جدول خوانی یا مشخصات خوانی را روی این دستگاه‌ها بیاموزید. لازم است که در مورد مفاهیم و مواردی که کمی بالاتر به‌صورت لیست به آن‌ها اشاره کردیم کمی اطلاعات کسب کنید.

اجزای اصلی یک الکتروموتور در حالت تک و سه‌فاز شامل: کاورهای پروانه‌ای، پیچ سر صلیبی و شش گوشه، پروانه‌های مخصوص خنک کاری، واشر فنری، درپوش بیرونی، کاسه نمد، ضربه‌گیر، درب قاب، بلبرینگ، فریم یا پوسته اصلی خواهد شد. دقت کنید که حتماً مدلی را تهیه کنید که پوسته اصلی ضدزنگ یا آلومینیوم داشته باشد تا هم در مقابل ضربه، هم شوک و نوسانات برقی نیز از خود مقاومت نشان دهد.

اجزای داخلی این دستگاه‌ها نیز شامل آهن‌ربا، منبع تغذیه اصلی، سوئیچ یا سیستم تغییردهنده مسیر جریان برق، زغال هدایت‌کننده، هدایت‌کننده آرمیچر و خود آرمیچر خواهد شد.

راهنمای خرید الکتروموتور سه ‌فاز

 مدل‌های مختلف الکتروموتور در صنعت خودروسازی، داروسازی، معادن و صنایع، کشاورزی، نفت، گاز و پتروشیمی، فولاد و … مورداستفاده قرار می‌گیرند. این دستگاه‌ها به مدل‌های دوپل، چهار، شش و هشت پل تقسیم می‌شوند. مدل‌های دوپل معمولاً برای ساخت سیستم‌های تهویه و فن استفاده شده و سرعت آن‌ها سه هزار دور بر دقیقه است. مدل‌های چهار پل به همراه گیربکس عرضه می‌شوند و امکان کنترل سرعت را دارند.

نمونه‌های شش و هشت پل نیز در حال حاضر کم‌تر در بازار استفاده خواهند شد و به طور عمده حوزه کاربرد محدودتری دارند. در نتیجه شناخت کم‌تری نیز در مورد آن‌ها وجود دارد و به همین راحتی در بازار قابل تهیه نیستند.

شرکت الکترومتحد عرضه کننده انواع الکتروموتور می باشد، برای خرید الکتروموتور ، خرید الکتروموتور ضد انفجار ، خرید الکتروموتور weg و … با ما در ارتباط باشید. برای دریافت مشاوره در مورد نحوه انتخاب الکتروموتور مناسب و یا قیمت و هزینه میتوانید با کارشناسان شرکت با شماره های : 02133114488 و  09122908412 تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    خانهالکتروموتورتماستماسارتباط